Maastricht

Antiek

Locatie
Data
Kosten
Locatie
Data
24-03-2016 t/m 28-04-2016
Kosten
€ 0,00
Docent(en)
Vakgebied
Cultuur
Cursusnummer
16V22
Omschrijving

CURSUS ANTIEK/GESCHIEDENIS VAN DE DECORATIEVE KUNSTEN

Deze cursus geeft de basis om met meer kennis een tentoonstelling, veiling, antiekbeurs/markt of uw eigen decoratieve kunst te bekijken.

In drie blokken van twee ochtenden komen vanaf de oudheid tot en met de twintigste eeuw de geschiedenis, vervaardigings- en decoratietechnieken en verschillende stijlen in voornamelijk Europa aan de orde van:

Blok I: Meubelen, stijlgeschiedenis, houtsoorten. Bijvoorbeeld Italiaanse Renaissance meubelen, Franse meubelen, koloniale meubelen, volkskunst, oosterse en Europese tapijten, klokken en varia.

U leert over marqueterie, een caquetoire, een gecanneleerde poot, een eierlijst, een credence, een briefpaneel!

Blok 2: Keramiek en glas, bijv. Delfts aardewerk, Aziatische en Europees porselein, Romeins glas, Venetiaans glas, Tiffany, Gallé en Leerdam Unica. En wat kraakporselein en kathedraalglas nu eigenlijk is.

Blok 3: Metalen en juwelen. Zilver, koper en tin. Bijvoorbeeld art nouveau juwelen, de eieren van Fabergé en juwelen gemaakt van gietijzer en haar. Bovendien komt u te weten wat loderein- en tondeldoosjes, pommanders, chatelaines en nautilusbokalen zijn.

Aan het eind van elk blok is er gelegenheid (foto’s van) eigen objecten mee te nemen. Deze worden dan gezamenlijk gedateerd. Hier wordt de opgedane kennis in praktijk gebracht met loupes en merkenboekjes in de hand.

Ook de verschillen tussen kunst en kitsch, vervalsingen en het onderhoud komen aan de orde.

Duur
Data
24-03-2016 t/m 28-04-2016
Dag / Tijd
Duur
6 x 2 uur college plus facultatief bezoek antiekmarkt
Data
24 maart t/m 28 april
Excursie (facultatief)
zondag 24 april facultatief bezoek antiekmarkt
Dag/Tijd
donderdag 10.30-12.30 uur
Kosten
€ 120,00 (exclusief bezoek antiekmarkt)
Inschrijven
liefst voor 10 maart
Delen