Roermond

Design Derby

Locatie
Data
Kosten
Locatie
Data
29-05-2016
Kosten
€ 0,00
Docent(en)
Vakgebied
Kunst
Cursusnummer
16Z08
Omschrijving

Vanaf 24 april is in het Cuypershuis, Roermond de expositie ‘Design Derby’ te zien. Het zijn de hoogtepunten uit de expositie die eerder te zien was in Rotterdam en Gent. Na Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Design museum in Gent biedt het Cuypershuis ons nu een laatste kans om dit overzicht van 200 jaar Nederlandse en Belgische vormgeving te zien. Ter gelegenheid hiervan heeft HOVO in samenwerking met het Cuypershuis een speciaal programma samengesteld voor HOVO-cursisten.

De tentoonstelling ‘BE – NL Design Derby 1815 – 2015’ vertelt langs een chronologische route het verhaal van twee eeuwen design uit België en Nederland. Van beide landen worden de beste ontwerpers en ontwerpen naast en tegenover elkaar belicht, van de verfijnde ambachtelijkheid van onze zuiderburen tot het meer conceptuele design in eigen land en van de neogotiek van Pierre Cuypers tot de schoenontwerpen van Jan Jansen.
In het Cuypershuis zijn ruim 250 bijzondere objecten te zien. Zorgvuldig geselecteerde designobjecten, variërend van rijk bewerkt zilver, glaswerk en keramiek tot meubels, zijn in chronologische volgorde, parallel aan elkaar te zien.
Aan de hand van een 21-tal cruciale thema’s wordt geïllustreerd hoe wooncultuur, economie en politiek het karakter van de vormgeving voortdurend laten evolueren. De tentoonstelling onthult opvallende overeenkomsten of verrassende verschillen tussen de twee landen.
In de lezing laat historisch interieur specialist Ineke Beeling zien in welke interieurs de objecten uit de tentoonstelling thuis hoorden. En bij de rondleiding laat zij u deze objecten in “levende lijve” zien.

Programma
14.00 uur                   lezing
15.00 uur                   koffie/thee met vlaai
15.30- 16.30 uur   rondleiding over de tentoonstelling

Duur
Data
29-05-2016
Dag / Tijd
Soort
lezing, koffie/thee met vlaai, rondleiding
Datum
29 mei
Dag/Tijd
zondag van 14.00-16.30 uur
Kosten
€ 15,- (inclusief koffie en vlaai)
Inschrijven
liefst voor 15 mei
Delen