Maastricht

Genres in de film

Locatie
Data
Kosten
Locatie
Data
04-03-2016 t/m 08-04-2016
Kosten
€ 0,00
Vakgebied
Film & Theater
Cursusnummer
16V27
Omschrijving

Film is een veelzijdige kunstvorm die onder te verdelen is in verschillende genres. Iedereen die graag films kijkt, heeft wel een of meerdere favoriete genres. Maar wat is eigenlijk een genre? Wat zijn de verschillende genres? Hoe bepalen we of een film tot een bepaald genre hoort? Zijn er typische mannen- of vrouwengenres?

In zes bijeenkomsten worden bovenstaande vragen beantwoord en onderneemt u samen met Jan Salden de spannende zoektocht naar de grenzen die een genre bepalen. Het kijken naar de films en de uitleg door de docent laten u misschien wel over uw persoonlijke grenzen heenstappen en een genre omarmen waar uw voorkeur eerder niet meteen naar uitging.

Science Ficton
Deze twee lessen zullen u zeker leren dit genre te appreciëren. Interesse in de toekomst en in de mogelijkheden van technische ontwikkeling helpen hierbij. Maar het is ook mogelijk om weg te dromen in galactische avonturen en buitenaards exotisme.
1. De science-fictionfilm als politiek-maatschappelijk instrument.
2. De science-fictionfilm als galactisch avontuur.

Romantische Komedie
Binnen het overkoepelende genre van de Comedy is dit de meest populaire tak. Hier kunnen mannen en vrouwen zich samen het beste vinden. De romantische komedie erkent dat relaties vaak complex en verwarrend zijn. Als wapen hiertegen wordt de humor ingezet.
3. De screwball-comedy: de oorsprong van de romantische komedie
4. De rom-com: De romantische komedie van nu.

De Western
De Western is een van de meest archetypische en oudste genres die de laatste tijd weer een herwaardering ondervindt. Niet in de laatste plaats omdat de iconografische beelden van verschillende Westerns ook een plek hebben weten te vinden in andere genres.
5. De Amerikaanse Western: Mythe-vormers en de politiek-sociaalmaatschappelijke seismograaf van de USA.
6. Oost-West: The Western everywhere.

Duur
Data
04-03-2016 t/m 08-04-2016
Dag / Tijd
Duur
6 x 2 uur college
Data
04 maart t/m 08 april
Dag/Tijd
vrijdag 13.00-15.00 uur
Kosten
€ 90,-
Bijzonderheden
komende herfst zullen drie andere genres gekozen worden
Inschrijven
liefst voor 18 februari
Delen