Roermond

Interieurgeschiedenis deel 1

Momenteel is er geen evenement om weer te geven.
Vakgebied
Cultuur, Geschiedenis, Kunst & Architectuur
Cursusnummer
16V10
Omschrijving

Ineke Beeling is kunsthistorica, gespecialiseerd in de geschiedenis van interieurs. Zij is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de inrichting van de stijlkamers van het Museum aan het Vrijthof in Maastricht.
Constance van der Putten is een historica die al verschillende HOVO cursussen heeft gegeven. Ook is zij medebedenker en docent van de succesvolle leergang De Westerse Wereld en van de nieuwe leergang De Erflaters.
Vorig jaar bleken Ineke Beeling en Constance van der Putten een ‘winning team’ te zijn. En het is bekend wat je nooit moet doen met een winning team. Daarom nu een vervolg op hun cursus My home is my castle

In deze cursus beleeft u de interieurs van de eerste helft van de 20e eeuw. Ineke Beeling laat u aan de hand van veel afbeeldingen zien hoe de stijl van inrichten in de 20e eeuw veranderde. Ze plaatst meubelen die wij tegenwoordig “designklassiekers” noemen in hun context. Grote namen passeren de revue zoals Rietveld/De Stijl, Bauhaus, Mies van de Rohe, Le Corbusier en nog vele anderen.

Elke bijeenkomst begint met een inleiding door Constance van der Putten Zij schetst het historische kader: hoe vertalen zich de snelle technische, wetenschappelijke en sociale veranderingen in de twintigste eeuw naar de interieurs; wat is de invloed van de turbulente politieke ontwikkelingen, van oorlog en revolutie?

Duur
Data
Dag / Tijd
Duur
3 x 2,5 uur college, plus facultatieve excursie
Data
19 en 26 januari en 2 februari (excursie woensdag 17 februari)
Dag/Tijd
dinsdag 10.00-12.30 uur
Kosten
€ 60,- exclusief excursie
Bijzonderheden
In de herfst van 2016 volgen 3 lessen over de tweede helft van de 20e eeuw.
Inschrijven
liefst voor 5 januari
Delen