Heerlen

Interieurgeschiedenis 1600-1900

Momenteel is er geen evenement om weer te geven.
Docent(en)
Vakgebied
Cultuur
Cursusnummer
17V33
Omschrijving

In een minicursus van drie bijeenkomsten maakt u kennis met de interieurs van de 17e, 18e en 19e eeuw. Interieurexpert Ineke Beeling laat u, aan de hand van veel afbeeldingen, zien hoe mensen in die tijd hun huizen inrichtten en geeft u uitleg over de stijlen, kleurschema’s, materialen, decoratieve objecten en natuurlijk over de meubelen uit de verschillende periodes, die nu op veilingen als ‘antiek’ voor veel geld van de hand gaan. Intrigerende vragen worden beantwoord. Waarom gebruikte men goudleer als wandbespanning? Wat is Toile de Jouy? Waarom was men in de 19e eeuw bang voor groen behang? Waarom stond er in de 17e eeuw soms een balustrade in de slaapkamer? Welke gordijnen had men voor de ramen hangen? Hoe zagen de keukens er uit?
Steeds zal er een link worden gelegd met de desbetreffende periode zodat duidelijk wordt welke grote historische gebeurtenissen van invloed waren op de verschillende interieurstijlen.
U leert met andere ogen te kijken naar antieke meubelen, schilderijen van interieurs uit die periode of oude stoffen en behangpatronen.

Aansluitend op de cursus is er op 18 april een excursie naar drie Amsterdamse stadspaleizen. Klik hier voor uitgebreide informative en inschrijving.

 

 

Duur
Data
Dag / Tijd
Duur
3 x 2 uur college
Data
27 maart t/m 10 april
Dag/tijd
maandag 10.30-12.30 uur
Kosten
€ 65,-
Inschrijven
liefst voor 13 maart
Excursie
op 18 april is er een excursie naar drie Amsterdamse stadspaleizen
Delen