Kastelentocht, 2 kastelen op één dag.

Locatie
Data
Kosten
Locatie
 
Data
20-06-2017
Kosten
€ 0,00
Docent(en)
Vakgebied
Architectuur
Cursusnummer
17Z08
Omschrijving

Kastelen spreken tot de verbeelding en inspireren tot boeiende verhalen en spannende films. Het kasteel Zweinstein van Harry Potter is hiervan het meest recente voorbeeld. Vooral in de 19e eeuw bouwden beroemde architecten vervallen kasteelruïnes om tot ware droomkastelen.

Kasteel de Haar
Château de Pierrefonds, door de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc van een ruïne omgetoverd tot een indrukwekkend kasteel voor keizer Napoleon III, inspireerde onze eigen Pierre Cuypers bij de restauratie van het illustere Kasteel de Haar in Haarzuilens bij Utrecht. Etienne baron van Zuylen van Nijevelt, eigenaar van de Haar, droomde van een imposant kasteel waarin de macht, de pracht en de praal van zijn voorouders tot leven zouden komen. Dat Pierre Cuypers en zijn zoon Joseph met glans in hierin zijn geslaagd zult u tijdens het bezoek zien.

Slot Zuylen
Ook brengen we een bezoek aan Slot Zuylen, het kasteelmuseum aan de Vecht. Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht. Het heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners. Het kasteel toont de wooncultuur van de Utrechtse adel vanaf de 13e eeuw en is omringd door fraaie tuinen.

Programma
08.00 uur vertrek bus Maastricht voorzijde NS-station
08.45 uur vertrek bus Roermond, retailpark Schaarbroekerweg 70 (Kentucky Fried Chicken)
11.00 uur rondleiding de Haar
12.30 uur lunch
13.30 uur vertrek naar Slot Zuylen
14.00 uur bezoek Slot Zuylen
16.00 uur vertrek
18.00 uur retour

Duur
Data
20-06-2017
Dag / Tijd
Duur
dagexcursie
Datum
20 juni
Dag/tijd
dinsdag van 08.00-18.00 uur
Kosten
€73,- met museumkaart, € 99,50 zonder museumkaart
Kortingscode
hebt u een museumkaart dan kunt u bij inschrijving gebruik maken van de kortingscode MK.
Bijzonderheden
voorafgaand aan deze excursie houdt Ineke Beeling een lezing in Cuypershuis Roermond in het kader van de tentoonstelling ‘Kastelen om van te dromen’. Tijdens deze excursie gaan we twee sprookjeskastelen bezoeken.
Inschrijven
liefst voor 6 juni
Delen