Maastricht

Keramiek

Locatie
Data
Kosten
Locatie
Data
22-02-2018 t/m 29-03-2018
Kosten
€ 0,00
Vakgebied
Creatief & Informatief
Cursusnummer
Omschrijving

Het werken met klei is van alle tijden en alle culturen. Klei, gebakken of ongebakken, komt op allerlei manieren voor in ons dagelijks leven, we bouwen huizen van baksteen, gebruiken serviesgoed, maken beelden, voeren rituelen uit, reinigen of versieren ons lichaam en bewaren de as van onze geliefden in urnen. De mogelijkheden voor de kunstenaar of vormgever zijn onuitputtelijk.

In deze lessenserie gaan we ons verdiepen in de keramische container in alle mogelijke vormen en toepassingen.Het begrip container wordt nader toegelicht en in een historische context geplaatst. We kijken naar voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en de actualiteit van de hedendaagse kunst en vormgeving.

Na deze inleiding gaan we, onder begeleiding van docenten van de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht aan de slag met klei, engobes en glazuren.

Docent Ri-jeanne Cuppens werkt als Lecturer Arts met als specialisatie keramiek bij de Kunstacademie Maastricht. Ze is opgeleid tot 1e graads docent handvaardigheid en heeft jarenlange ervaring. Ri-Jeanne heeft verschillende keren gewerkt in het Europees Keramisch Werk Centrum. Ze heeft daarnaast expertise opgedaan in China, Macedonië, Turkije, Japan en Canada.

Docent Dik Scheepers Dik werkt als instructeur op de keramiekwerkplaats en als docent bij de designafdeling aan de Kunstacademie Maastricht richting material. Na zijn afstuderen, waar hij een voorliefde voor keramiek heeft ontwikkeld, heeft hij voor diverse vormgevers gewerkt en is hij zijn eigen studio begonnen.

Duur
Data
22-02-2018 t/m 29-03-2018
Dag / Tijd
Duur
6 x 2 uur college
Data
22 februari t/m 29 maart
Dag/Tijd
donderdag 19.30-21.30 uur
Kosten
€ 130,-
Inschrijven
Liefst voor 5 februari 2017
Delen