Maastricht

Leesclub Latijn

Locatie
Data
Kosten
Locatie
Data
01-10-2019 t/m 10-12-2019
Kosten
€ 0,00
Docent(en)
Vakgebied
Literatuur
Cursusnummer
N19M02
Omschrijving

Een cursus ‘onthaast lezen Latijn’. Voor sommigen van u misschien alleen een vak dat u nu eenmaal moest doen om uw diploma te halen. Goeie ouwe tijd, dat wel. Maar toch vooral rijtjes stampen en urenlang met veel inspanning taaie, onbegrijpelijke zinnen omzetten in stroef Nederlands. U hebt destijds uw diploma gehaald en daarna de taal ingepakt in een afgelegen hoekje van uw brein. In het beste geval denkt u nog wel eens met enige weemoed terug aan die talrijke schooluren waarin u dit ‘slow food’ tot u nam.

Maar dat is zonde! De woordenschat en de grammatica die u destijds met zoveel moeite hebt opgeslagen, zijn misschien wat verstoft. Maar u zult versteld staan hoe dicht al die kennis nog onder de oppervlakte ligt. Diep ze weer op, al die data, al dat weten! En dan … ligt er een schat aan literatuur, geschiedenis, cultuur en levenswijsheden voor u open.

In de Leesclub Latijn krijgt u de kans om uw oude kennis weer af te stoffen en – op een luchtige manier – nieuwe kennis op te doen. U komt terecht in een gezelschap van nieuwsgierige, enthousiaste mensen die Latijnse teksten lezen (en, toegegeven, soms met enige inspanning moeten ontrafelen) en aan de hand daarvan de Romeins-klassieke wereld en denkwereld verkennen. En we zijn bepaald niet eenkennig: we maken ook regelmatig zijsprongen naar andere tijden en andere plaatsen.
Latijn leren en lezen is een reis met vele staties. Ga met ons mee. U bent van harte welkom!
En natuurlijk zal het u, waar nodig, wat gemakkelijker worden gemaakt: de teksten die we lezen worden toegankelijker gemaakt met woordenlijsten en grammaticale uitleg.

Duur
10 x 1.5 uur
Data
01-10-2019 t/m 10-12-2019
Dag / Tijd
Dinsdag van 10.30-12.00 uur
Let op:
Er is geen les op dinsdag 15 oktober ivm Herfstvakantie!
Delen