Maastricht

Leesclub Latijn

Locatie
Data
Kosten
Locatie
Data
20-02-2018 t/m 24-04-2018
Kosten
€ 0,00
Docent(en)
Vakgebied
Kunst & Architectuur, Literatuur
Cursusnummer
V18M11
Omschrijving

Een cursus onthaast lezen

Latijn. Voor sommigen van u misschien alleen een vak dat nu eenmaal moest om uw diploma te halen. Goeie ouwe tijd, dat wel. Maar toch vooral rijtjes stampen en urenlang met veel inspanning taaie, onbegrijpelijke zinnen omzetten in stroef Nederlands. U hebt destijds uw diploma gehaald en daarna de taal ingepakt in een afgelegen hoekje van uw brein. In het beste geval denkt u nog wel eens met enige weemoed terug aan die talrijke schooluren waarin u dit ‘slow food’ tot zich nam.

Maar dat is zonde! De woordenschat en de grammatica die u destijds met zoveel moeite hebt opgeslagen, zijn misschien wat verstoft. Maar u zult versteld staan hoe dicht al die kennis nog onder de oppervlakte ligt! Diep ze weer op, al die data, al dat weten! En dan … ligt er een schat aan literatuur, geschiedenis, cultuur en levenswijsheden voor u open. In de Latijnse Leesclub krijgt u de kans om uw oude kennis weer af te stoffen en – op een luchtige manier – nieuwe kennis op te doen. U komt terecht in een gezelschap van nieuwsgierige, enthousiaste mensen die Latijnse teksten lezen (en, toegegeven, soms met enige inspanning moeten ontrafelen) en aan de hand daarvan de Romeins-klassieke wereld en denkwereld verkennen. En we zijn bepaald niet eenkennig: we maken ook regelmatig zijsprongen naar andere tijden en andere plaatsen.

Latijn leren en lezen is een reis met vele staties. Ga met ons mee op reis. U bent welkom!

En natuurlijk zal het u, waar nodig, wat gemakkelijker worden gemaakt: de teksten die we lezen worden toegankelijker gemaakt met woordenlijsten en grammaticale uitleg.

Duur
Data
20-02-2018 t/m 24-04-2018
Dag / Tijd
Duur
10 x 1,5 uur college
Data
20 februari t/m 24 april
Dag/Tijd
Dinsdag van 10.30-12.00 uur
Kosten
€165
Inschrijven
Liefst voor 6 februari
Delen