Maastricht

Noord-Korea, het raadsel

Locatie
Data
Kosten
Locatie
Data
19-03-2020
Kosten
€ 0,00
Docent(en)
Vakgebied
Themadag, Wereldgeschiedenis
Cursusnummer
V20M18
Omschrijving

Noord-Korea is niet wat we denken dat het is: ook al is het een gesloten land, tocht neemt het volop deel aan mondiale communicatie, mondiale handel en mondiale trends.

Wie voor het eerst in Noord-Korea komt, kijkt zijn ogen uit. Nauwelijks auto’s, een totaal verwaarloosd wegennet, en een primitieve landbouw waarbij het land met de hand wordt bewerkt, al dan niet met hulp van één of twee ossen. Daarbij valt direct het grote verschil in welvaart op tussen de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang en de rest van het land. In de loop der jaren is dat verschil alleen maar groter geworden. In Pyongyang zelf wordt het verschil tussen de elite en de rest van de bevolking ook steeds groter.

De themamiddag gaat in op oorzaken en gevolg. Hoe ligt het land erbij, hoe is dat zo gekomen, en wat zijn de verwachtingen voor de toekomst. Klaas Damhof is van mening dat een land pas goed bestudeerd kan worden door er zelf regelmatig naar toe te gaan. Maar niet iedereen is het daarmee eens. Genoeg stof voor een themamiddag over het boeiende land Noord-Korea.

Duur
1 x 2 uur en 15 minuten
Data
19-03-2020
Dag / Tijd
Donderdag van 13.30 - 15.45 uur
Delen