Roermond

Opera, deel 2

Locatie
Data
Kosten
Locatie
Data
20-01-2016 t/m 24-02-2016
Kosten
€ 0,00
Vakgebied
Cultuur
Cursusnummer
16V02
Omschrijving

Gaat u al graag naar de opera of bent u er nog een beetje huiverig voor en wilt u er eerst meer van weten? In beide gevallen is dit dè cursus voor u. Jac van den Boogard leidt u de wondere wereld van de opera binnen, neemt u mee op reis door de tijd en laat u kennis maken met de verschillende stijlen, karakteristieken en de belangrijkste stromingen.

In dit tweede deel wordt opera geplaatst in de context van de 19e en vroege 20e eeuw. U gaat mee op reis door de tijd in verschillende Europese landen en maakt kennis met verschillende stijlen. U luistert naar voorbeelden van de belangrijkste stromingen en kijkt naar fragmenten van befaamde voorstellingen en verfilmingen. Grote namen zullen de revue passeren zoals Maria Callas, Giditta Pasta, Maria Malibran.

We gaan van start met het belcanto in de Italiaanse traditie: Giuseppe Verdi en het ontstaan van het Verismo in de opera. Ook is er ruim plaats ingedeeld voor de opera’s van Puccini. Vervolgens gaan we naar de vernieuwer van de Duitse opera: Richard Wagner en zijn enorme invloed op de operawereld ten noorden van de Alpen. Voorts komt de Franse opera aan de orde: de 19e eeuwse Grand Opera en uiteraard de opera’s van George Bizet. In de 20e eeuw wordt het accent gelegd op het oeuvre van onder andere Richard Strauss, Gershwin, Korngold, Strawinsky en Franz Lehar.

Door de begeleidende informatie van de docent over de geschiedenis en de cultuurgeschiedenis leert u opera begrijpen en waarderen waardoor u nog meer zult genieten.

Duur
Data
20-01-2016 t/m 24-02-2016
Dag / Tijd
Duur
5 x 2,5 uur college
Data
20 januari t/m 24 februari, niet op 10 februari
Dag/Tijd
woensdag 14.00-16.30 uur
Kosten
€ 125,00
Inschrijven
liefst voor 6 januari
Delen