Maastricht

Oriëntatiecursus Italië

Momenteel is er geen evenement om weer te geven.
Vakgebied
Cultuur
Cursusnummer
17N04
Omschrijving

Open mijn hart en lees daar: Italië…

Italië is geliefd bij velen met een hang naar romantiek en cultuur. ‘Das Land wo die Zitronen blühen’ noemde Goethe Italië in zijn Tagebuch meiner Italienische Reise. Goethe maakte als zovelen een Grand Tour naar het Apennijnse schiereiland om er kennis te maken met de antieke cultuur, de geschiedenis, de cultuur, de natuur, de bijzondere taal en de bewoners. Een reis naar Italië was voor veel Grand Tourreizigers een ‘coming-of-age’ ervaring.
De ontwikkelingsgang van de Italiaanse cultuurgeschiedenis in zijn vele facetten ontstond uit de historische geografie en waar kan deze waarheid meer gelden dan juist in Italië, de vorstin onder de Europese landschappen met zijn gevarieerde rijkdom aan landschappelijk schoon, eilanden en bergketens.
Geen ander Europees land is bovendien zo uniek omwille van zijn klassieke erfenis, zijn tradities, zijn historie, zijn kunstenaars en musici. Italië biedt elke bezoeker een enorme diversiteit aan bezienswaardigheden. Het land strekt zich uit in de lengte over duizend kilometers van de Alpen en de geïndustrialiseerde Povlakte in het noorden tot de zonovergoten mediterrane kusten en de eilanden in het zuiden. Het artistieke en culturele erfgoed, dat zijn oorsprong vindt in Antieke Oudheid en vooral in de Renaissance, is uniek

Duur
Data
Dag / Tijd
Duur
5 x 2,5 uur college
Data
23 november t/m 21 december
Dag/Tijd
donderdag 10.30-13.00 uur
Kosten
€136,00
Inschrijven
Liefst voor 9 november
Delen