Maastricht

Sieraad

Locatie
Data
Kosten
Locatie
Data
06-03-2018 t/m 10-04-2018
Kosten
€ 0,00
Vakgebied
Kunst
Cursusnummer
V18M21
Omschrijving

U maakt kennis met authentieke technieken die gebruikt worden bij het maken van een sieraad om te komen tot innovatieve materialen.

Een sieraad of juweel (ook: tooi) is elk object (met uitzondering van kleding) dat op het lichaam wordt gedragen (of hoofdzakelijk dient om op het lichaam te dragen) met de bedoeling dat te verfraaien.

Het sieraad wordt vaak gezien als een object zonder directe functie en zonder context is het lastig ze te plaatsen. De cursus maakt duidelijk dat sieraden wel degelijk een functie kunnen hebben, maar dat dan meer in de symbolische context. Sieraden vertellen een verhaal, communiceren over status of doelgroep. Sieraden zijn toegankelijk voor iedereen en dragen bij aan de persoonlijke identiteit. Dit doen zij door hun vorm, de waarde en materiaaltoepassing.

In de lessen gaan wij ons oriënteren op storytelling door middel van technieken, materiaaltoepassing en vormentaal. Hiervoor zullen wij ons verdiepen in de wereld van het sieraad en de productietechnieken die vandaag de dag toegepast worden om het verhaal te versterken en leesbaar te maken. Dit zullen wij onder andere doen door 3d print technieken en traditionele technieken te combineren.

Docenten:

Chequita Nahar is de Directeur van de Maastricht Academie of Fine Arts and Design en heeft als specialisatie sieraad. Ze heeft jarenlange ervaring in het onderwijs. Chequita Nahar presenteert haar werk in binnen- en buitenland, haar werk is opgenomen in een aantal collecties van diverse musea, waaronder het CODA-museum te Apeldoorn en het Rijksmuseum te Amsterdam.

Eric Steenman is opgeleid als goudsmid in Schoonhoven en heeft jarenlang een eigen bedrijf gehad waar hij interieurs realiseerde voor bedrijven. Ook is hij gespecialiseerd in restauratie van zilverwerk en heeft o.a. werken van de St. Servaaskerk te Maastricht onder handen mogen nemen. Momenteel is hij werkzaam als docent Ontwerpen op de afdeling Design waar hij zijn liefde voor technieken en materialen deelt met en overdraagt aan de studenten.

Duur
Data
06-03-2018 t/m 10-04-2018
Dag / Tijd
Duur
6 x 2 uur college
Data
06 maart t/m 10 april
Dag/Tijd
dinsdag 19.30 -21.30 uur
Kosten
€130
Inschrijven
Liefst voor 21 februari 2018
Delen