Simply Scandinavian: Bezoek aan Textielmuseum Tilburg

Locatie
Data
Kosten
Locatie
Data
25-10-2018
Kosten
€ 0,00
Docent(en)
Vakgebied
Cultuur- en interieurgeschiedenis
Cursusnummer
V18R07
Omschrijving

De tentoonstelling ‘Simply Scandinavian – Nordic Design 1945-2018’ toont een overzicht van het meest iconische en Scandinavische design uit deze periode. Aan de hand van vijf thema’s worden meubels, textiel en interieurproducten uit Zweden, Denemarken en Finland gepresenteerd.

Vakmanschap, eenvoud, functionaliteit en de relatie met de natuur kenmerken het Scandinavian Design. Geïnspireerd door Arts and Crafts en Bauhaus ontwikkelen noordelijke ontwerpers vanaf het begin van de 20e eeuw een eigen modernistische stijl. De eenvoudige, goed ontworpen, functionele Scandinavische producten zijn bij uitstek geschikt voor de periode van wederopbouw. De zeer bewuste marketing­strategie vanuit de overheden versterkt het internationaal succes.

Tijdens de ‘swinging sixties’ gebruikt de Deen Verner Panton – in plaats van het traditionele hout – fel gekleurd plastic voor de S-Chair. Zijn golvende woonlandschap Visiona II zal op de tentoonstelling te zien zijn.

Programma excursie op 25 oktober :

11.00 uur: verzamelen bij het Textiel museum te Tilburg, koffie/thee (op eigen gelegenheid) tot 11.30 uur

11.30-12.30:  rondleiding door de tentoonstelling o.l.v. drs Ineke Beeling

Daarna op eigen gelegenheid mogelijkheid voor een lunch en/of om het museum en de ateliers zelf verder te verkennen.

Duur
11:00 - 12:30 uur
Data
25-10-2018
Dag / Tijd
Donderdag 25-10-2018
Bijzonderheden
Vervoer op eigen gelegenheid. Deze excursie volgt op de themadag Scandinavian Design op 24 oktober in Heerlen, maar ook degenen die deze dag niet hebben gevolgd, zijn van harte welkom.
Delen