Heerlen

Spits de oren

Locatie
Data
Kosten
Locatie
Data
02-03-2020 t/m 03-03-2020
Kosten
€ 0,00
Docent(en)
Vakgebied
Cultuur, Kunst
Cursusnummer
V20H05
Omschrijving

Horen met componisten-oren. Hoor meer wat een componist u wilt vertellen.

Een van de geheimen van muziek is dat het emoties kan oproepen. Iedereen die ontroerd raakt door muziek zal dat herkennen: hoe dat in zijn werk gaat is moeilijk te beschrijven. Naast emotie is muziek ook een resultaat van de mogelijkheden van een componist om dàt op te schrijven wat hij hoort. Voor een componist is muziek een combinatie van een ingeving (een direct weten zonder dat dit beredeneerd kan worden) en de manier om die ingeving op papier vast te leggen.

Een componist wordt daarbij geholpen door de beheersing van zijn vak. Een belangrijk onderdeel daarvan is de manier hoe die muzikale vorm wordt gevonden die de luisteraar kan volgen.
Gelukkig kan een componist daarvoor teruggrijpen op bestaande modellen, of in ieder geval op bestaande voorbeelden ook al geeft hij daaraan – uiteraard -altijd zijn eigen gezicht.

Componisten doen veel moeite om in de vorm duidelijk te zijn en daarop richt zich met name deze cursus. Wij gaan met componisten-oren luisteren naar met name dit onderdeel van wat muziek is.

Wie méér hoort kan méér van muziek genieten.
Kern van deze cursus zijn opnamen en composities die aan de piano worden gespeeld.

De cursus gaat uit van deelnemers die geen muzikale scholing hebben gehad: graag luisteren naar muziek is voldoende.

Duur
5 x 2 uur
Data
02-03-2020 t/m 03-03-2020
Dag / Tijd
Woensdag van 14.00 - 16.00 uur
Delen