Heerlen

Techniek 1

Locatie
Data
Kosten
Locatie
Data
31-10-2017 t/m 21-11-2017
Kosten
€ 0,00
Vakgebied
Wetenschappen
Cursusnummer
N17H04
Omschrijving

Als u aan natuurkunde denkt, verschijnen voor uw geestesoog misschien die lessen van vroeger, met de Maagdenburger halve bollen en de ring en de bol van ’s Gravesande. Best interessant, maar tegelijkertijd ook een beetje saai en te theoretisch om de relevantie ervan te zien. Inmiddels bent u wat ouder en wat wijzer en wilde u misschien dat u vroeger beter had opgelet. Met deze cursus krijgt u een tweede kans! In vier lessen maakt u op een heldere, inspirerende en aantrekkelijke manier kennis met de wereld van TechNa: Techniek en Natuurkunde.

Wilfried Baur, docent aan de faculteit Bèta Sciences en Technologie van Zuyd Hogeschool, draagt zijn passie voor en kennis van techniek met plezier aan u over.

College 1
De geschiedenis van de natuurwetenschap en techniek
Van de prehistorie, via de wetenschappelijke revolutie, de industriele revolutie, het tijdperk van de elektronica en de ruimtevaart naar het tijdperk waarin we ons nu bevinden: de 4e industriële revolutie.

College 2
Wat is techniek
Een overzicht van natuurlijkwetenschappelijke waarheden, waar iedereen elke dag weer mee te maken heeft. De wonderen van de elektriciteit.
Waarom wordt techniek, ten onrechte, voorgesteld als iets dat lastig is?
Wat moet de technicus van de 21e eeuw kunnen en kennen?

College 3
Practicum
In deze bijeenkomst worden demonstraties gegeven en gaan de deelnemers zelf experimenteren en leren door te doen. De resultaten van de experimenten worden vervolgens geëvalueerd.

College 4
Techniek nu en in de toekomst.
We bevinden ons in het industriële tijdperk. Waar zijn de grenzen? Veel is mogelijk, maar welke ethische vragen roept dit op? 

Duur
Data
31-10-2017 t/m 21-11-2017
Dag / Tijd
Duur
4 x 2 uur college
Data
31 oktober t/m 21 november
Dag/tijd
dinsdag c13.30-15.30 uur
Kosten
€ 88,-
Bijzonderheden
In het voorjaar van 2018 wordt deze cursus voortgezet met nog eens 6 lessen.
Inschrijven
liefst voor 17 oktober
Delen