Maastricht

Wetenschappelijke illustratie

Locatie
Data
Kosten
Locatie
Data
20-02-2018 t/m 27-03-2018
Kosten
€ 0,00
Vakgebied
Kunst
Cursusnummer
V18M22
Omschrijving

U haalt zich vast al meteen prachtige beelden uit medische atlassen voor de geest of herinnert zich een prent uit een biologie lokaal. Misschien bent u ooit geopereerd en kreeg u een folder met illustraties waarin de ingreep aan u als patiënt werd uitgelegd. Grote kans dat deze gemaakt zijn door een wetenschappelijk illustrator.

Wetenschap en kunst komen samen in wetenschappelijke illustratie: zij maakt het mogelijk om complexe informatie effectief over te brengen en zo de wetenschapper te laten communiceren met zijn/haar publiek. In deze cursus wordt inzichtelijk gemaakt hoe een wetenschappelijk illustrator dit doet. Aan de hand van theorie en een praktische opdracht gaat de cursist zelf als een wetenschappelijk illustrator aan de slag.

Er wordt aandacht besteedt aan het nauwkeurig kijken en bestuderen van een onderwerp, maar ook zeker aan het visuele verhaal dat vertelt gaat worden om de informatie over te brengen op een doelgroep.

De basis voor de uiteindelijke illustratie zal een goed uitgewerkte schets zijn waarin alle benodigde informatie samen komt. Als deze klaar is kan men kiezen voor een passende tekentechniek om de illustratie uit te gaan werken. In deze cursus zal er ook aandacht geven worden aan verschillende teken technieken.

Hanny van den Brand is wetenschappelijk illustrator, docent en preparateur.

In 2009 is ze afgestudeerd aan de Bachelor of Education Visual Art & Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (cum laude). Vanuit haar interesse voor anatomie volgde ze hierna een opleiding tot Vakbekwaam basis preparateur bij Bos en Fauna Groenbeheer op de Hoge Veluwe in Schaarsbergen (2012). Daarop volgde ze part-time de Master Scientific Illustration (2017) welke ze in juni dit jaar met succes afgerond heeft.

Haar afstudeerproject “The Image of Bats” heeft ze bij het Natuurhistorisch museum in Rotterdam volbracht onder begeleiding van Kees Moeliker. Momenteel is ze daar nog werkzaam als collectie medewerker en prepareert dierenhuiden

Ze werkt als zelfstandig wetenschappelijk illustrator en is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

 

Duur
Data
20-02-2018 t/m 27-03-2018
Dag / Tijd
Duur
6 x 2 uur college
Data
20 februari t/m 27 maart
Dag/Tijd
Dinsdag van 19.30-21.30 uur
Kosten
€130
Inschrijven
Liefst voor 5 februari 2018
Delen