Maastricht

Winterreise, de cursus

Momenteel is er geen evenement om weer te geven.
Docent(en)
Vakgebied
Literatuur, Muziek
Cursusnummer
16V23
Omschrijving

Die Winterreise is een cyclus van 24 liederen van Franz Schubert. Het zijn getoonzette gedichten van Wilhelm Müller. Ogenschijnlijk is het verhaal eenvoudig: een afgewezen jonge man gaat op reis om uiteindelijk de Leiermann, de speelman met de draailier, te ontmoeten, een verpersoonlijking van de dood.

Die Winterreise van Franz Schubert is echter meer dan ‘alleen maar’ een barre tocht door een winterse wereld: dichter en componist vertellen er het verhaal in van de eenling die een weg in de kilte van het bestaan moet zien te vinden.

Peter Flaton, geraakt door de pracht van de gedichten van Müller, en Jan Ezendam, gegrepen door de schitterende muziek van Schubert, willen u heel graag de schoonheid van dit tijdloze verhaal van dichter en componist brengen.

Zij doen dit in een korte cursus van drie bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomst bespreekt Peter Flaton de gedichten, waarna Jan Ezendam u in de tweede les de muziek van Schubert laat horen.

Tijdens een samenvattende derde bijeenkomst op 20 januari zal er muziek van Schubert uitgevoerd worden en brengen twee studenten van het conservatorium 6 liederen uit de Winterreise ten gehore met uitleg en begeleiding van de docenten. Deze bijeenkomst wordt gehouden in de sfeervolle ambiance van het Teaching Hotel Bethlehem en wordt ook aangeboden als een aparte feestelijke activiteit als start van het wintersemester

Duur
Data
Dag / Tijd
Duur
3 x 2 uur college
Data
06 en 13 januari Brusselseweg 150, uitvoering 20 januari in Teaching Hotel Maastricht
Dag/Tijd
woensdag 14.00-16.00 uur
Kosten
€ 55,-
Inschrijven
liefst voor 14 december
Delen