Maastricht

Winterreise, de uitvoering

Momenteel is er geen evenement om weer te geven.
Docent(en)
Vakgebied
Muziek
Cursusnummer
16V24
Omschrijving

Die Winterreise is een cyclus van 24 liederen van Franz Schubert. Het zijn getoonzette gedichten van Wilhelm Müller. Ogenschijnlijk is het verhaal eenvoudig: een afgewezen jonge man gaat op reis om uiteindelijk de Leiermann, de speelman met de draailier, te ontmoeten, een verpersoonlijking van de dood.

Die Winterreise van Franz Schubert is echter meer dan ‘alleen maar’ een barre tocht door een winterse wereld: dichter en componist vertellen er het verhaal in van de eenling die een weg in de kilte van het bestaan moet zien te vinden.

Peter Flaton, geraakt door de pracht van de gedichten van Müller, en Jan Ezendam, gegrepen door de schitterende muziek van Schubert, willen u heel graag de schoonheid van dit tijdloze verhaal van dichter en componist brengen.

Tijdens deze bijeenkomst zal er muziek van Schubert uitgevoerd worden en brengen twee studenten van het conservatorium 6 liederen uit de Winterreise ten gehore met uitleg en begeleiding van de docenten.
Deze feestelijke bijeenkomst vindt plaats in de sfeervolle ambiance van de Franse Zaal van het Teaching Hotel Bethlehem, hopelijk met uitzicht op een winters landschap.

Duur
Data
Dag / Tijd
Uitvoering
zangers van het conservatorium
Duur
2 uur inleiding, uitvoering en gezellig samenzijn
Datum
20 januari
Dag/Tijd
woensdag 14.00-16.00 uur
Kosten
25,- (inclusief hapje en drankje)
Inschrijven
liefst voor 13 januari
Delen