Over HOVO

De Limburgse bibliotheken en HOVO Limburg hebben sinds 2021 een samenwerking waarbij zij een hoogwaardig, educatief programma aanbieden met actuele, verrassende onderwerpen waaraan iedereen kan deelnemen.

De lezingen en cursussen worden gegeven in de bibliotheken van Heerlen, Maastricht, Meerssen, Roermond, Venlo, Venray, Weert en Sittard. Het aantal deelnemende Limburgse bibliotheken groeit elk seizoen.

HOVO (Nederland) is sinds 1990 de onderwijsinstelling die cursussen en lezingen organiseert, voor iedereen die zich wil verdiepen in kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis, psychologie, exacte vakken en meer. Wel op academisch niveau, maar zonder verplichtingen en tentamens.

HOVO Limburg zet zich in om “een leven lang leren” op hoger onderwijsniveau in geheel Limburg mogelijk te maken. De stichting heeft als doel: gelegenheid bieden om een leven lang hoger onderwijs te volgen in diverse wetenschapsgebieden en thema’s. Onze hoofdactiviteit is HOVO, hoger onderwijs primair gericht op 50+ers, maar wij zijn gastvrij voor iedere geïnteresseerde.

Het samen studeren met andere deelnemers in dezelfde levensfase heeft een toegevoegde waarde. De cursussen worden gegeven op academisch niveau, uiteenlopend van inleidend tot verdiepend. Een formele vooropleiding wordt niet vereist.

De kwaliteit van ons onderwijs staat of valt bij de kwaliteit van de docenten die zorgvuldig worden gekozen. Onder hen zijn vele (ex) universitaire docenten en emeriti professoren.

De vertrouwde, vakbekwame en bevlogen HOVO docenten en bibliotheekmedewerkers ontvangen u graag in hun gastvrije, goed ingerichte bibliotheken. Alle ‘HOVO in de Bibliotheek’ activiteiten zijn voor iedereen die interesse heeft te volgen, ook als u niet lid bent van de bibliotheek, en zijn niet gebonden aan één bibliotheek of locatie.

Op de contactpagina van de HOVO Limburg website vindt u alle contactgegevens van de bibliotheken en de agendapagina’s op hun websites. Het aanmelden gaat direct via de betreffende bibliotheek. Per bibliotheek en activiteit staan ook de bijkomende kosten en eventuele bijzonderheden vermeld.