Vraag & Antwoord

Vraag
Antwoord

Onderwijs:

De cursussen van HOVO Limburg omvatten maximaal tien colleges en worden gegeven op academisch niveau. Voor het volgen van de cursussen wordt geen diploma gevraagd, een leven lang (beroeps)ervaring blijkt in de meeste gevallen een goede vooropleiding. Indien voor een bepaalde cursus wel voorkennis nodig is, wordt dit bij de cursus vermeld.

Inschrijving:

U kunt zich in principe inschrijven tot 1 week voor de start van de cursus. Inschrijving is mogelijk zolang er nog plaats is in de cursus. Met uw inschrijving gaat u een betalingsverplichting aan en verklaart u zich akkoord met de voorwaarden. Nadat uw inschrijving is verwerkt, ontvangt u via de mail een bericht ter bevestiging van uw inschrijving. Bij een volle cursus wordt de inschrijving automatisch geblokkeerd. U kunt zich dan, vrijblijvend, aanmelden voor de wachtlijst. Wanneer ook deze vol is, vervalt de mogelijkheid u nog aan te melden.

Betaling:

Door het invullen en verzenden van uw inschrijfformulier op deze website, gaat u een financiële verplichting aan voor de cursuskosten. U kunt voor aanvang van de cursus het bedrag overmaken o.v.v. het cursusnummer en/of cursusnaam en de naam van de cursist. Indien u tegelijk meerdere personen aanmeldt, graag alle namen vermelden. Indien u zich afmeldt binnen 5 werkdagen voorafgaand aan de startdatum van de cursus brengen wij € 7,50 administratiekosten in rekening.

Cursusmateriaal:

Bij de beschrijving van de cursus op de website kunt u lezen welk cursusmateriaal wordt gebruikt. De readers sturen we u een week van te voren digitaal toe. Mocht u liever een papieren variant ontvangen dan betaalt u hiervoor € 10,00.
Boeken dient u zelf aan te schaffen via de boekhandel of te lenen bij de bibliotheek

Wanneer een cursus niet doorgaat:

Een cursus kan alleen doorgaan bij voldoende deelnemers. Wanneer er onvoldoende inschrijvingen zijn om de cursus door te laten gaan, laten we u dat zo snel mogelijk weten. U kunt zich dan mogelijk nog voor een andere cursus inschrijven. Uiteraard wordt het reeds betaald cursusgeld z.s.m. teruggestort.

Cursuslocaties:

De cursussen worden verzorgd op meerdere locaties in Limburg zoals Heerlen, Maastricht, Roermond en Venlo. Een beschrijving van de diverse cursuslocaties vindt u op deze website.

Evaluatie:

Na afloop van de cursus ontvangt u een (digitaal) evaluatieformulier. Wij stellen het op prijs als u dit (anoniem) in zou willen vullen. Voor zowel de organisatie als de individuele docent is de informatie uit het evaluatieformulier van groot belang om een idee te krijgen van wat er tijdens de colleges wel en niet goed is gegaan en welke verbeterpunten er zijn.